دستورالعمل رسیدگی به شکایات در شرکتهای تعاونی

ساخت وبلاگ

به منظور ایجاد وحدت رویه و تسهیل و تسریع در رسیدگی به شکایات اعضاء مدیران و بازرسان تعاونی ها نحوه و مراحل رسیدگی به شرح زیر تعیین می گردد.

ماده 1- شکایات فاقد موضوع مشخص، نام و نام خانوادگی، نشانی و امضاء شاکی قابل رسیدگی نمی باشد.

ماده 2- به استناد بند سه (3) ماده چهل و یک (41) قانون بخش تعاونی از جمله وظایف بازرسان، رسیدگی به شکایات اعضاء تعاونی ها است. لذا رسیدگی به شکایات اعضاء بدواً در صلاحیت بازرسان تعاونی و با توجه به ماده شصت و شش (66) قانون مذکور، در مرحله بعدی در صلاحیت وزارت تعاون (اداره کل تعاون) می باشد.

ماده 3- هیچ یک از مواد مقرر در این دستورالعمل نمی تواند حق مراجعه مستقیم شاکی به محاکم قضایی را سلب نماید.

ماده 4- در صورت ارایه شکایت به اداره کل تعاون مبنی بر ادعای تخلف هیات مدیره یا مدیر عامل از قانون و مقررات موضوعه، تصویر شکواییه کتباً با ذکر مفاد قانون و مقررات مرتبط با موضوع شکایت جهت رسیدگی و ارایه گزارش حداکثر ظرف دو (2) روز باید برای بازرسان تعاونی ارسال گردد و رونوشت آن را به منظور کسب اطلاع از جریان امر برای هیات مدیره تعاونی ارسال و درخواست اعلام نظر شد. همچنین هم زمان رونوشت دیگری از نامه جهت مراجعه و ارایه دلایل و مستندات برای شاکی ارسال گردد . پیگیری اقدامات بعدی حسب مورد به شرح زیر خواهد بود:

1-4- در صورتی که بازرسان بر پایه تحقیقات و بررسی های انجام شده مفاد شکواییه را وارد تشخیص دهند موضوع را کتباً و بطور مستدل و مستند به منظور اجابت خواسته شاکی به هیات مدیره تعاونی اعلام داشته و رونوشت آنرا به شاکی و نیز اداره کل مربوط ارسال دارند. با تامین خواسته شاکی رسیدگی به شکواییه خاتمه یافته محسوب خواهد شد.

2-4- چنانچه هیات مدیره نظریه بازرسان را در مورد شکواییه خلاف مقررات و ضوابط قانونی تشخیص دهد می بایست حداکثر ظرف مدت هفت (7) روز از دریافت نظریه بازرسان، نظرات خود را به همراه گزارش بازرسان به اداره کل تعاون/ اداره شهرستان ارسال دارد. اداره کل/ اداره شهرستان ظرف حداکثر ده (10) روز به طریق مقتضی به موضوع رسیدگی نموده و نظریه خود را دایر بر انطباق یا عدم انطباق نتیجه بررسی شکواییه با ضوابط و مقررات قانونی به هیات مدیره، بازرسان و شاکی و مرجع پیگیری شکایت اعلام نماید.

3-4- چنانچه بر اساس رسیدگی به عمل آمده توسط بازرسان و اعلام نظر هیات مدیره تعاونی مشخص شود که شاکی محق نمی باشد، مراتب توسط بازرسان با ذکر دلایل و مستندات قانونی به اداره کل و شاکی اعلام شود، موضوع توسط اداره کل تعاون ظرف حداکثر ده (10) روز مورد بررسی قرار گرفته در صورتی که پاسخ قانع کننده به نظر برسد نتیجه رسیدگی توسط اداره کل تعاون به شاکی و ارجاع کننده اعلام می شود و این آخرین مرحله رسیدگی است.

4-4- چنانچه پاسخ اداره کل تعاون استان به دفتر حسابرسی در خصوص رد ادعای شاکی از نظر آن دفتر قانع کننده باشد، ضمن اعلام نتیجه رسیدگی توسط دفتر حسابرسی به شاکی رونوشت آن جهت اطلاع به اداره کل تعاون استان ارسال شود.

5-4- در صورت قانع کننده ندانستن پاسخ اداره کل تعاون استان مراتب مستقیماً توسط دفتر حسابرسی مورد رسیدگی قرار گرفته، نتیجه به شاکی و اداره کل تعاون استان اعلام خواهد شد.

6-4- چنانچه در جریان رسیدگی به شکواییه تخلف مدیران توسط بازرسان و اداره کل تعاون محرز گردد و مدیران به تذکرات قانونی بازرسان توجه ننمایند با رعایت مقررات مربوط، و توجه به میزان اهمیت موضوع مجمع عمومی فوق العاده جهت رسیدگی به موضوع دعوت شود و اداره کل تعاون استان مکلف است در زمینه تهیه گزارش مستند و فراهم آوردن شرایط لازم برای برگزاری مجمع با بازرسان همکاری نماید.

7-4- درصورتی که بر اساس رسیدگی به عمل آمده عضو شاکی محق تشخیص داده شود و احقاق حق وی از طریق مدیران تعاونی، بازرسان و مجمع عمومی میسر نشود، شاکی می تواند با استناد به اظهار نظر کارشناسی اداره کل تعاون از طریق محاکم قضایی موضوع را پیگیری نماید . اداره کل تعاون مکلف است در حدود امکانات با وی همکاری کند.

8-4- در صورت عدم دسترسی به بازرسان و یا تاخیر بیش از ده(10) روز در رسیدگی به شکایت، اداره کل تعاون پس از یک اخطار ده (10) روزه دیگر و در صورت عدم اخذ نتیجه راساً اقدام به رسیدگی خواهد کرد.

ماده 5- دفتر حسابرسی و رسیدگی به شکایات و اداره کل تعاون می توانند در رسیدگی به شکایات از مشورت های دفتر خدمات حقوقی استفاده کنند، دفتر خدمات حقوقی موظف به همکاری بوده و پاسخ لازم را مستقیماً به آنها ارسال خواهد کرد.

هرگونه مکاتبه مستقیم با تعاونی ها یا ارسال رونوشت مکاتبات به آنها از طریق دفتر خدمات حقوقی، ممنوع است.

ماده 6- در هر صورت رسیدگی و پاسخگویی به شکایات اعضاء، مدیران و بازرسان تعاونی ها الزامی است و پاسخ شکایات واصله به ستاد وزارت تعاون از طریق دفتر حسابرسی و رسیدگی به شکایات و در استان ها به امضاء مدیر کل و یا معاون وی و در شهرستان ها به امضاء رییس اداره داده شود.

ماده7- درصورتی که مدیران تعاونی عامداً مانع یا مخل انجام وظیفه رسیدگی توسط بازرس یا کارشناسان و نمایندگان اعزامی وزارت تعاون شوند و یا اسناد و مدارکی را که برای انجام وظایف لازم است در اختیار آنان قرار ندهند، حسب اعلام دفتر حسابرسی، دفتر خدمات حقوقی مکلف است پیگیری قانونی در جهت رفع تخلف و مجازات متخلفین از طریق محاکم قضایی معمول دارد و در استان ها از طریق اداره کل تعاون پیگیری لازم در این زمینه معمول خواهد شد و در صورت نیاز از خدمات دفتر حقوقی استفاده شود.

ماده 8- در مواردی که شکایتی علیه هریک از بازرسان تعاونی مطرح شود، اداره کل تعاون راساً رسیدگی خواهد کرد.

ماده 9- در مواردی که شکایتی علیه یک تعاونی توسط تعاونی دیگری مطرح شود، باید « اتاق تعاون ذیربط » به آن رسیدگی کند؛ در صورت شکایت علیه اتاق تعاون، اداره کل تعاون استان، با هماهنگی و تایید نظر نماینده وزیر در امور اتاق های تعاون، راساً رسیدگی خواهد کرد.

ماده 10- اداره کل تعاون استان، تنها رسیدگی به شکایات مربوط به شرکت ها، اتحادیه ها و اتاق های تعاون حوزه عمل استان را عهده دار بوده و در مورد شرکت ها و اتحادیه های تعاونی فرا استانی، دفتر حسابرسی اقدام خواهد کرد.

رسیدگی به شکایات علیه اتاق تعاون مرکزی با نماینده وزیر در امور اتاق ها خواهد بود.

ماده 11- شکایات تعاونی ها در خصوص عملکرد ادارات، نهادها و ارگان ها در استان مستقیماً توسط اداره کل بررسی و از طریق مراجع ذیربط پیگیری و اعلام نظر شود.



روند رسیدگی به شکایات اعضاء تعاونی ها علیه هیات های مدیره و مدیران عامل




1- ارجاع شکایات به اداره کل.

2- ارجاع شکایات از اداره کل به بازرس.

3-اعلام رد شکایات توسط بازرس به اداره کل تعاون و به شاکی یا مرجع پیگیری شکایت.

4- اعلام رای اداره کل نسبت به نظریه بازرس و موضع شکایت خطاب به هیات مدیره، بازرس و شاکی (مرجع پیگیری شکایت)

5- اعلام تایید شکایت توسط بازرس به هیات مدیره جهت اقدام لازم در جهت احقاق حق شاکی؛

1/5- اعلام رونوشت به شاکی.

6- اعلام رد شکایت توسط هیات مدیره به اداره کل.

7- اعلام رای اداره کل نسبت به نظریه بازرس، اعتراض هیات مدیره و موضوع شکایت خطاب به هیات مدیره، بازرس و شاکی (مرجع پیگیری شکایت).

8- ارجاع تایید شکایت از هیات مدیره به مدیر عامل جهت اجراء و احقاق حق شاکی.

*در صورتی که شاکی یا مرجع پیگیری و شکایت و یا بازرسان و یا هیات مدیره، نسبت به هیات مدیره، نسبت به رای اداره کل اعتراض داشته باشند به «دفتر بازرسی و حسابرسی» در وزارت تعاون مراجعه کنند. در این صورت دفتر مذکور با بررسی سوابق، نظریه نهایی را اعلام خواهد کرد.

حقوق و اجتماع...
ما را در سایت حقوق و اجتماع دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : jozaghia بازدید : 130 تاريخ : سه شنبه 30 مهر 1398 ساعت: 3:16